epa09611303 Pedestrians walk in Westminster in London, Britain, 29 November. The UK government is to make mask wearing mandatory on public transport and in shops in the wake of the spread of the Omicron variant of SARS-CoV-2, the virus that causes COVID-19, after a total of 11 cases were confirmed in the UK. Covid-19 booster rollout is also set to be expanded to tackle the new variant. EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Periudha e izolimit për ata që rezultojnë pozitivë po reduktohet në pesë ditë të plota në Angli nga e hëna, ka njoftuar sekretari i shëndetësisë Sajid Javid .

Javid tha se masa synon të “maksimizojë aktivitetin në ekonomi dhe arsim”, duke minimizuar gjithashtu rrezikun e infeksionit nga njerëzit që largohen nga izolimi. Sekretari i shëndetësisë tha se ulja e kohës së izolimit do të ndihmonte vendet e punës të përballen me mungesat e personelit, përfshirë NHS.

Njoftimi do të thotë se periudha e izolimit të Anglisë tani është në përputhje me SHBA-në, me përjashtim të testit negativ. Qendrat e SHBA për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve bënë masën në dhjetor për të përgjysmuar kohën e izolimit në pesë ditë për njerëzit me Covid asimptomatike.