Ish-kryeministri Sali Berisha është shprehur se kur mësoi vendimin se ishte shpallur ‘Non Grata’, ka menduar që të kërkonte ndihmë nga miqtë e tij që i kishte në të gjitha nivelet dhe partitë për ta hequr. Megjithatë, ai tha se nuk e bëri për shkak se është i bindur se nuk ka asnjë provë.

“Unë pas dy orësh i bëra një letër ku i them që është një vepër korruptive e Soros dhe e Ramës. mendova me veten time, cilën rrugë do të ndiqja, kisha miq të shumë më shumë se kushdo tjetër në të gjitha nivelet dhe në të dyja partitët që të kërkoja ndihmën e tyre për ta hequr atë vendim, por thashë jo nuk do e bëj, sepse nuk do kërkoj ndihmë për aq kohë sa s’ka askush asnjë fakt dhe provë. Më cënoi dinjitetin dhe unë do e çoj në Gjykatë për shpifje. Kjo ma thjeshtësoi skemën, ishte një betejë për dinjitetin”, tha Berisha.