Kompania farmaceutike “Merck” njoftoi sot se pilula e saj kundër koronavirusit me substancën aktive molnopiravir pritet të ketë të njëjtin efektivitet kundër çdo mutacioni të virusit.

Ilaçi, i zhvilluar në bashkëpunim me Ridgeback Biotherapeutics, ka veti antivirale kundër mutacioneve të koronavirusit si Delta, tha Daria Hazuda, nënkryetare e Merck dhe drejtuese për sëmundjet infektive dhe vaksinave.

“Reuters” shkruan se komentet e Hazudës janë bërë në kuadrin e një prezantimi më të gjerë dhe nuk kanë të bëjnë konkretisht me mutacionin “Omicron”, që tashmë po trondit botën.