Vendosja e pompave të reja elektro-mekanike japin siguri maksimale për evitimin e përmbytjeve

Hidrovori i Karavastasë, i ndërtuar në vitin 1970 do t’i nënshtrohet një procesi rikonstruksioni, që përfshin zëvendësimin e pompave të vjetra, për ta bëjë më efikas në shmangien e përmbytjeve në zonën afër lagunës.
Drejtuesi politik i Partisë Socialiste për Fierin, Taulant Balla i shoqëruar nga deputeti Erion Braçe dhe kryetari i Bashkisë së Divjakës Fredi Kokoneshi ishte sot në hidrovor, një ndër më të mëdhenjtë në Shqipëri.
Përmes një postimi në rrjetin social “Facebook”, Balla deklaron se Hidrovori i Karavastasë, i cili është në gatishmëri për sezonin e reshjeve, do t’i nënshtrohet një rikonstruksioni total ku përfshihet godina, shtatë elektro-pompat.
Sipas Ballës Hidrovori është ndërtuar në vitet 1970 dhe prej 50 vitesh nuk ishtë bërë asnjë investim i ri në pajisjet elekro-mekanike ekzistuese.