Duke filluar nga 6 dhjetori, kushdo që hyn në transportin publik pa një test negativ ose pa “Green Pass” do të gjobitet nga 600 deri në 1000 euro. Ministrja e Brendshme, Luciana Lamorgeze, bëri thirrje gjithashtu për një bashkëpunim efektiv të të gjitha sindikatave të vendit për të respektuar masat, të cilat nuk do të lejojnë që dyqanet, kafenetë dhe restorantet të mbyllen për këdo që nuk është vaksinuar kundër koronavirusit.

Italia ka regjistruar 5,015,790 raste dhe 133,739 viktima që nga fillimi i pandemisë.