Sigurisht që ka shumë arsye pse dikush mund të jetë veçanërisht i etur për mënyra të reja të të menduarit dhe identiteti astrologjik i dikujt mund të jetë një faktor kontribues. Nëse i përkisni një prej shenjave më mendjehapura të Horoskopit, atëherë dëgjimi i pikëpamjeve të reja është ndoshta më emocionues sesa kërcënues.

Binjakët-Binjakët janë një shenjë e ajrit që sundohet nga planeti shpirtëror Mërkuri, ndaj kanë të bëjnë me informacionin dhe komunikimin. Ata kalojnë një kohë të mirë duke mësuar gjëra të reja dhe duke diskutuar të mirat dhe të këqijat e ideve me njerëzit, ndërsa mendja e tyre shumëplanëshe mund t’i perceptojë situatat nga të gjitha këndvështrimet e ndryshme. Këta njerëz të shkathët duan të flasin po aq sa duan të mësojnë, kështu që mbrojtja e lirisë së fjalës është e rëndësishme për ta, edhe nëse nuk pajtohen me dikë.

Shigjetari-Nuk ka asnjë shenjë që i pëlqen të përjetojë gjëra të reja dhe të zgjerojë horizontet e saj sa Shigjetari. Si një shenjë Horoskopi e sunduar nga planeti filozofik Jupiter, Shigjetari ka një dëshirë të madhe për çdo gjë që i ofron atij mundësinë për të zgjeruar mendjen e tij, për të evoluar shpirtërisht ose për të sfiduar bindjet e tij personale. Ai është gjithmonë i hapur për të dëgjuar mendime që ndryshojnë nga të tijat dhe vlerëson çdo mundësi për ta parë jetën nga këndvështrimi i dikujt tjetër.

Ujori-Ujori është personazhi më jokonvencional dhe revolucionar i Horoskopit, pasi ata gjithmonë sfidojnë pushtetin dhe përpiqen të jenë më inovativë. Edhe pse mund të jenë të vetëkënaqur për pikëpamjet e tyre, ata janë ende jashtëzakonisht mendjehapur dhe duan të mendojnë jashtë kutisë. Kjo shenjë e ajrit shquhet për të qenë objektive dhe logjike dhe nuk e ka problem të thyejë rregullat dhe të nënçmojë traditën.

Peshqit-Peshqit janë ëndërrimtarët shpirtërorë të Horoskopit dhe aftësia e tyre për të qëndruar mendjehapur dhe për të ndjekur rrymën është praktikisht e pakrahasueshme. Peshqit mund të notojnë në të gjitha llojet e shkollave unike të mendimit pa paragjykime, pasi vizioni i tij mistik shpesh shkon përtej nevojës për të vënë në dukje gjërat ose për të nxjerrë vija në rërë. Mënyra e tij e rrjedhshme dhe krijuese e të menduarit gjithashtu i lejon atij të përqafojë ide të reja pa u përpjekur menjëherë t’i përshtatë ato me të dhënat e tij.