Ndoshta në jetë keni hasur një person që sapo ka marrë atë që dëshiron, ai do të largohet nga ju edhe pa thënë lamtumirë. Sigurisht ai gjithmonë kthehet, kur ka nevojë për diçka tjetër. Nëse kjo histori tingëllon e njohur për ju, atëherë me siguri jeni përzier me një nga shenjat e mëposhtme.

Dashi-Dashi nuk ndalon së konkurruari me të gjithë përreth. Nëse ai nuk i ka sytë tek çmimi, ai është i gatshëm të zbresë poshtë për ta marrë atë. Ai do të sakrifikojë shenjtërinë e miqësisë dhe do t’i largojë të gjithë prej tij, thjesht sepse është i fokusuar në fitore. Një Dash me vetëbesim të shëndetshëm ka të ngjarë të ngrejë supet dhe të pranojë se ndonjëherë është egoist. Sidoqoftë, një Dash i pasigurt do të mashtrojë veten duke menduar se nuk është egoist, se do ta konsiderojë veten “të vendosur” ose se “po lufton për drejtësi”.

Sigurisht, jo të gjithë Dashët janë egoistë. Ndonjëherë ata përdorin stokun e ambicieve të tyre për të ndihmuar dhe lartësuar të tjerët. Ata i marrin të dashurit e tyre me vete në majë. Nëse gjeni një Dash të përparuar si ky, mos e lini atë.

Luani-Ju e dini që këta njerëz duhet të monopolizojnë dritat. Edhe nëse është radha e dikujt tjetër për të shkëlqyer, Luani do të gjejë disi një mënyrë për të vjedhur pak shkëlqimin e tij. Në vend që të dëgjojë dikë të flasë, ai thjesht pret kohën për të folur. Mund të shembet nëse nuk është gjithmonë në qendër të vëmendjes. Ai mendon se gjithçka e shqetëson atë sikur të ishte protagonisti i historisë dhe pjesa tjetër janë vetëm role dytësore. Më e keqja nga të gjitha, ai ndoshta nuk është në dijeni të narcizmit të tij. Një Luan gjithmonë mendon se ai është heroi.

Nuk mund të themi se të gjithë Luanët janë krijesa egoiste. Një Luan funksional me respekt për veten gjen mënyrën për të balancuar dashurinë e tij për ballin me nevojat e të tjerëve. Në fakt, ata janë krenarë që ndihmojnë të tjerët të kapërcejnë frikën e tyre dhe të veprojnë si menaxherë për ata që duan.

Virgjëresha-Virgjëresha është krenar. Ai është një perfeksionist dhe e sheh veten si njeriu më i zgjuar në dhomë. Pjesa tjetër janë thjesht dembelë dhe të papërgjegjshëm. Ai beson se ai vë energji dhe kohë për t’u bërë personi më i avancuar që ekziston dhe kjo i jep atij të drejtën të gjykojë të gjithë të tjerët. Ai do t’i gjykojë ata pa falje dhe do të tregojë të metat e tyre pasi nuk ka të meta. E shihni, Virgjëresha po pret që ju të ndryshoni. Ai është thjesht perfekt ashtu siç është. Nëse jeni duke pritur që ai të bëjë kompromis, përgatituni të zhgënjeheni. Bota duhet të ndryshojë për të.

Ka sigurisht përjashtime me Virgjëreshat që janë tmerrësisht bujarë. Në fakt, virgjëresha e dhembshur do të bëjë një përpjekje të jashtëzakonshme për t’u kujdesur për të gjithë rreth saj, shpesh duke injoruar nevojat e tij. Është si dy anët e medaljes: mund të jetë plotësisht vetëmohuese, si dhe egoiste.