Toni Freixa ishte pjesë e bordit të drejtorëve të Barcelonës në tri raste. E para ishte me Joan Laporta si president midis viteve 2003 dhe 2005, pastaj nën Sandro Rosell nga 2013 në 2014 dhe, më në fund, në 2015 në vitin e parë të mbretërimit të Josep Maria Bartomeu. Të hënën, ai foli për Radio MARCA për Asamblenë e Përgjithshme që u zhvillua në Camp Nou të dielën, si dhe çështje të tjera që lidhen me klubin. “Kishte një rrethanë anormale dhe nuk kishte kohë për t’u marrë me të gjitha çështjet dhe [asambleja] duhej të pezullohej,” tha ai. “Më dukej e drejtë. Me ritmin që po shkonte, ishte e qartë se nuk do të kishte kohë. Kishte 12 pika të ndryshme [për t’u bërë] dhe ju mund të shihni se ritmi i tij nuk do ta lejonte atë.”

Me largimin e Leo Messit, Freixa hodhi poshtë mundësinë që argjentinasi të kishte luajtur falas. “Ajo [ideja që] Messi duhet të luajë falas ishte një deklaratë spontane,” tha ai. “Plani i Bordit për të rinovuar me Messin nuk përfshinte Messin të luante falas. Është e pamundur nga pikëpamja e Fair Play Financiar”, tha ai.