Gjatë verës, u hap një debat në rrjete sociale për shkak të një fotografie në të cilën Neymar shihej i zhveshur lart dhe në një gjendje jo të mire fizike. Shumë njerëz e akuzuan atë për mbipeshë, por Neymar e mori me shumë sportivitet.

Në ndeshjen ndaj Kilit në kuadër të kualifikueseve për Kampionat Botëror, ai publikoi një fotografi. “Fanella ishte e masës L. Unë jamë në peshë ideale. Në ndeshjen tjetër do ta kërkojë masën M”, shkroi Neymar.