Japonia do të bëjë kërkime për prodhimin e burimeve të qëndrueshme të ushqimit në Hënë. Sipas agjencisë japoneze të lajmeve, Kyodo, qeveria dhe Agjencia Japoneze e Hulumtimit të Hapësirës (JAXA) do të kryejnë projekte për të zhvilluar burime ushqimore të qëndrueshme në Hënë. Projekti i cili do të financohet nga qeveria, do të synojë të plotësojë kërkesën për furnizime ushqimore në misionet afatgjata dhe të ndjekura mirë në Hënë.

Në projektin në fjalë do të marrin pjesë grupi i kërkimit të ushqimit hapësinor ”Space Foodsphere”, prodhuesi i erëzave ”Ajinomoto” dhe integruesi i sistemit ”NTT Data”. Gjithashtu do të inkurajohen edhe kompanitë e sektorit privat.

Projekti do të zhvendoset në kushte të ngjashme me natyrën e Hënës siç është Antarktida. Projekti, i cili do të shqyrtojë rendimentin e prodhimit të brendshëm, ka për qëllim zhvillimin e teknologjisë për funksionimin e një objekti kultivimi me qark të mbyllur në Hënë. Sipas raportit të institucionit financiar ndërkombëtar ”Morgan Stanley”, industria globale e hapësirës aktualisht me vlerë 350 miliardë dollarë në vitin 2040 do të sjellë një trilion dollarë.