Ndërsa Afganistani po përjeton momentet më të vështira, pamje të ndryshme nga  kanë qarkulluar ditën e sotme në të gjithë botën. Vetëm 5 shtetas kanë vde kur  në Aeroportin e Kabulit, në tentativë për tu larguar nga vendi i tyre dhe duart e ter roristëve talebanë.

Në videon e parë dallohen, burra, gra e fëmijë të pupullit afgan, qindra prej të cilëve do të strehohen edhe në vendin tonë që largohen të ter rorizuar dhe pa shpresë nga vendi i kapur tashmë nga talebanët.

Ndërsa në videon e dytë duken qartë pushtuesit e kapërdisur duke ngrënë e duke pirë në ambjente luksoze ku dallohen vetëm meshkuj.