Qendra Europiane për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëmundjeve (ECDC) si edhe Organizata e Botërore e Shëndetësisë (OBSH) kanë dalë në një deklaratë të përbashkët për mutacionin Delta të koronavirusit.

Ky variant po mbizotëron çdo ditë e më shumë në Europë, ndërsa ECDC dhe OBSH bën thirrje që të mos ndalet vaksinimi.

Apeli i drejtohet përkatësisht grupeve të riskut, të moshuarve, të sëmurëve kronikë si edhe punonjësve të kujdesit shëndetësor, të mos hezitojnë por të aplikojnë vaksinën kundër Covid për mbrojtjen e shëndetit të tyre dhe persona me të cilët janë në kontakt të përditshme.