Vëzhgoni zogjtë në figurë dhe zgjidhni atë që ju pëlqen më shumë. Ai që ju zgjidhni zbulon pikat tuaja të forta dhe të dobëta dhe ju mëson se si duhet të merrni vendime. Testet e personalitetit zbulojnë diçka të re në lidhje me karakterin tonë. Zgjedhjet tona, edhe nëse duken të rastësishme, mund të zbulojnë gjëra që nuk u kemi kushtuar shumë vëmendje deri më tani. Ky test u krijua nga Richard M. Stephenson dhe quhet “DOPE”. Emri i tij vjen nga shkurtesa e shkronjave të para të këtyre katër zogjve në anglisht: pëllumb, buf, pallua, shqiponjë. Zgjidhni një zog në këtë foto, mësoni më shumë rreth reagimeve tuaja ndaj situatave emocionale, mësoni pikat tuaja të forta, mësoni se si duhet të merrni vendime.

Pëllumbi – Qetësi dhe butësi Nëse kjo është zgjedhja juaj, ju keni inteligjencë emocionale shumë të lartë. Kush zgjedh një pëllumb është një person i ndjeshëm, reflektues, me ndjeshmëri të madhe dhe tek i cili mund të mbështetet në çdo situatë dhe për çdo problem. Në të njëjtën kohë, ju dini të jeni një person jo-komunikues, nuk ju pëlqen të dilni dhe nuk merrni iniciativën në marrëdhëniet ndërpersonale. Ju jeni gjithashtu një person që mund të llogaritet në çdo situatë. Karakteristikat pozitive që mund të çojnë në sukses: – durim – bujari – besueshmëria intversion – konservatorizëm – trajtoj me respekt të tjerët – ndershmëria – relaksim Karakteristikat negative që duhet të përmirësohen: – varësia nga të tjerët – parashikueshmëria – vlerësueshmëria – prirja për fanatizëm.

Buf- Logjika dhe Inteligjenca Kush zgjedh një buf është një person me inteligjencë të fortë logjike, i aftë të zgjidhë çdo problem. Ky person pëlqen të dijë se çfarë po ndodh përreth tij, thellon me dëshirë njohuritë, veçanërisht në fushat e tyre të interesit. Në të njëjtën kohë, bufët janë pasivë në komunikim, rrallë marrin iniciativë, veçanërisht me njerëz të rinj. Karakteristikat pozitive të karakterit që mund të çojnë në sukses: – paqja – përpikmëria – specifika – kujdes – vendosmëria – konservatorizëm – ekspertizë në fushat me interes interesi. Karakteristikat negative të karakterit për të cilat duhet të punoni: – dyshimi – vetë-mjaftueshmëria pavendosmëri – hakmarrja – pareshtur

Palloi – Përshtypja dhe hapja Palloi ka një inteligjencë të madhe emocionale. Ai është një person shprehës, i hapur ndaj të tjerëve dhe shumë tolerant. Është e lehtë të shohësh se çfarë ka në shpirtin e tij dhe çfarë ka në mendje. Nuk është çudi që ai është shumë aktiv për sa i përket komunikimit. Pallua nuk ka frikë të bëjë lidhje të reja, ai është entuziast për detyrat e reja. Karakteristikat pozitive që mund të çojnë në sukses: – bisedueshmëria – hapja e mendjes – energjia – karizma – emocionaliteti – i shoqërueshëm – entuziazëm – guximi – fryma konkurruese. Karakteristikat negative të karakterit që ia vlen të punosh: – shpërqendrimi – kanë një tendencë të mbivlerësojnë – egoizëm – kontrollues i lindur – dominimi – uria për pushtet.

Shqiponja – Guximi dhe vendosmëria Shqiponja është një person me logjikë të lartë, inteligjencë të pavarur dhe karizmatike. Në të njëjtën kohë, ai është një person shumë aktiv për sa i përket komunikimit: nuk ka frikë të marrë iniciativën dhe haptazi ofron idetë, dyshimet ose frikën e tij. Për fat të keq, ndonjëherë komentet e tij janë tepër fyese. Ndodh gjithashtu që ky lloj karakteri dëshiron të arrijë qëllimet me padurim, prandaj duhet të punohet për durim. Karakteristikat pozitive të karakterit që mund t’ju çojnë drejt suksesit: – karizma – ndershmëria – pëlqen të marrë iniciativën – pavarësia – motivimi – bindja– pa frikë  Karakteristikat negative të karakterit për të cilat duhet të punoni: – vrazhdësi – agresiviteti – egoizëm – polemika – padurimi – përpjekje