Një kanal minierash kripe i mbushur me ujë blu kristalor është bërë tërheqja e re turistike e Utah – por agjencitë po i urdhërojnë njerëzit të qëndrojnë larg. Kanali, i vendosur në Bonneville Salt Flats, shpejt erdhi në vëmendjen e publikut verën e kaluar kur fotografi Matt Neëey shpërndau foton e destinacionit tërheqës në Instagram. Që nga ajo kohë, mijëra turistë janë dyndur në ‘kanalin blu’ në një përpjekje për të kapur fotografitë e tyre të vendit mahnitës, shkruan Daily Mail.

Turistët kanë qenë duke bërë kayaking përgjatë kanalit dhe duke notuar në ujërat e tij të kaltra, duke alarmuar shumë agjencitë, përfshirë Byronë e Menaxhimit të Tokës. Zyrtarët e Bonneville Salt Flats lëshuan një deklaratë duke thënë se kanali është pjesë e një ‘strukture industriale’ dhe urdhëroi publikun të mos ‘hyjë, notojë, të bëjë kayak, ose të ndjekë ndonjë veprimtari tjetër rekreative’ atje. Kanali i është dhënë me qira ndërmarrjes minerare, Intrepid Potash, e cila e përdor atë si një hendek kullimi duke lëvizur shëllira nga zonat e minierave në pellgjet e avullimit.

Uji përmban një tretësirë ​​të koncentruar të shëllirës, ​​e cila i jep asaj ngjyrosjen mahnitëse të ndritshme blu. Por, përkundër frikës fillestare se kanali përmban toksina, procesi i nxjerrjes së potasës (kripërave) nuk përfshin nxjerrjen e kimikateve të rrezikshme. Gjeologia e Universitetit të Utah, Brenda Boëen i tha The Daily Beast Monday se ajo beson se ‘uji nuk është toksik’. Ndërkohë, Matt Neëey, njeriu që bëri foton origjinale virale të ‘kanalit blu’ tha për Daily Beast se turistët kishin parkuar makinat e tyre në një korsi të rrezikshme emergjence të një autostrade ndërsa ata shkuan në kërkim të vendit.

Kur njerëzit për herë të parë mësuan për vendin, një autostradë aty pranë, dukej si një parking parkimi në Disneyland. Sidoqoftë, paralajmërimet nuk i kanë ndaluar përdoruesit e mediave sociale të bëjnë udhëtimin në kanal në një përpjekje për të kapur fotografinë e tyre virale.