Ka disa surpriza në listën e telefonave inteligjentë më të shitur Android. Deri më tani, prodhuesit e telefonave celularë kanë fituar mjaft në tremujorin e parë të 2021.

Për herë të parë, shitjet totale të tregut u rritën në mbi 100 miliardë dollarë , të nxitura nga shitjet kryesore. Tregu dominohet nga kompanitë Apple, Samsung dhe Xiaomi ose Redmi. Në renditjen e pajisjeve më të shitura, iPhone janë në katër vendet e para, siç kanë llogaritur analistët në Counterpoint.

Vendet e para të telefonave celularë më të shitur – të matura në raport me pjesën e shitjeve totale – duken si më poshtë.

Apple iPhone 12 (5 për qind)
Apple iPhone 12 Pro Max (4 për qind)
Apple iPhone 12 Pro (3 për qind)
Apple iPhone 11 (2 për qind)

Kjo ndiqet nga prodhuesit e telefonave Android. Numri 1 i telefonave inteligjentë më të shitur Android është nën-marka Xiaomi Redmi, një emër që shumë mund të mos e kenë në radarin e tyre.

Kjo pasohet nga Samsung. Telefonat inteligjentë më të shitur Android në tremujorin e parë të vitit 2021 ishin: