Presidenti Trump ka refuzuar një izolim kombëtar për të vënë nën kontroll pandeminë e koronavirusit në SH.B.A. dhe këmbënguli se SHBA kanë bërë “shumë mirë” për të luftuar virusin. SHBA ka regjistruar 4.7 milion raste dhe më shumë se 155,000 vdekje, sipas gjurmuesit të universitetit Johns Hopkins.