Nga sot mbatja e një maske dhe jashtë është e detyrueshme në disa zona të Parisit. Po ashtu edhe në departamentet e kryeqytetit francez Seine- Sain-Denis, Hauts-de-Seine, Val-de-Marne dhe Val-d ‘Oise.

Masa, e planifikuar për një periudhë të rinovueshme prej një muaji, është vënë nga autoritetet shëndetësore që të ndalojnë një valë të dytë të epidemisë me efekte potenciale shkatërruese dhe për ekonominë.