Vendet që nxitojnë të heqin kufizimet e karantinës, të krijuara për të frenuar pandeminë e koronavirusit rrezikojnë një rënie ekonomike edhe më të rëndë dhe të zgjatur si edhe një rigjallërim me rastet e COVID-19, paralajmëroi Drejtori i Përgjithshëm i Organizatës Botërore të Shëndetësisë, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

“Ne të gjithë jemi të vetëdijshëm për pasojat e thella sociale dhe ekonomike të pandemisë”, tha Tedros gjatë një konferencë në selinë e agjencisë në Gjenevë.”Në fund të fundit, mënyra më e mirë për vendet për t’i dhënë fund kufizimeve dhe për të lehtësuar efektet e tyre ekonomike është sulmi kundër virusit”.