Një vul lkan në ishullin Reunion në oqeanin Indian po vjell lavë të nxehtë në rrethinat e tij, të kapur në disa filmime dr amatike me helikopter teksa shkëmbi i shkr irë i të ashtuquajturit Piton de la Fournaise, ka rinisur aktivitetin.

Erupsioni aktual ka nisur prej fundit të vitit të shkuar duke bërë që disa çarje të fikshme të hapen në një faqe të malit, dhe sk uqjen e saj nga maja në 2000 metra lartësi deri në nivelin e detit.

Reunion është ter ritor i Francës, dhe ndodhet rreth 175 kilometra nga brigjet e Madagaskar.